onsdag 27. januar 2010

Engelske Mastiffvalper født på Hennung....

I går, den 26/1, klokken 19'15 kom den første av (hittil ?? ) 9 skjønne Engelske masriffvalper til verden, hjemme i stua til Mona og Svein på Hennung . I løpet av ca 5 timer kom de etter hverandre som perler på en snor !! Dette var Fia,s første valpekull. Fia klarte alle brasene selv, uten noen form for hjelp, eller komplikasjoner av noe slag-heller ingen dødfødte valper-...
Selv har vi tatt i mot 6 e-mastiffkull her i vår stue. Vi var også meget heldige og lykkelige da de også klarte alle fødslene, og alt selv uten hjelp utenfra. Men vi har aldri opplevd at 9 valper har kommet i løpet av 5 timer !! Derimot har vi hatt 3 dødfødte valper i løpet av 6 kull.
Vi må jo få lov å innrømme at vi er litt stolte av Fia da... Hun er en nydelig brindel tispe, fra vår egen Fia,s siste kull.. Pappan til dette kullet som er Komandorans Hot Stuff--til daglig kalt Uno, har nå for andre gang bevist at han har krutt i påsan..
Uno er også far til vår Charm,s siste kull..Etter "opptellingen" viste det seg å være 6 jenter, hvorav 2 er brindle. Av hannene er det i hvertfall 1 brindel.
Resten av fargene er fordelt på fawn og aprikos. Dette med å bestemme fargene på nyfødte valper er ingen enkel sak, de brindle ser en etter kort tid. Fia har godt med melk så matmangel trenger de ikke å bekymre seg for. Mor og barn har det bra.
Valpa har også høy gjennomsnittsvekt, bla, ei tispe med en fødselsvekt på 800 gram, ei på 750 gr, hanne på ca 802 gram . Dette var bare så utrolig morsomt, og som vanlig spennende.
GRATULERE så mye Mona og Svein med flotte hunder på alle måter.

Ønsker du/dere å vite mer om dette kullet, kan dere kontakte Mona Syvertsen på et av disse Tlf nr :
(0047)61 33 58 04, eller (0047)96 51 22 72.

Årsak til at jeg på første linje bla skrev (hittil 9 stk ?? ), er at vi selv har opplevd at det fra første til siste valp, er at vi selv har opplevd at det fra første til siste valp har kommet har gått 1 døgn..

Lykke til videre med mor og barn.
Legger ved "mobilbilder" av noen av de nyfødte.

PS: Bilder av valpene ligger også ute på facebook.














1 kommentar: