onsdag 9. september 2009

Charm og Uno,s valper er her...

Morkaken fortært, og navlesnoren kuttet-ingen vei tilbake.
Sliten mamma med sin" nyvaskede førstefødte.
Charm er så søt der hun ligger med sin yndlingsleke, en rosa gris, og titter på barna sine. Er som hun tenker: Kom ut og lek med meg da.
Etter en langvarig og slitsom fødsel som startet Lørdag kl 13 og var overstått Søndag kl 18, var det kommet 7 nye e-mastiffvalper til verden her i stua. Det ble 4 gutter og 3 jenter denne gangen. Alle valpene har det bra.
Men Charm fortsatte å "re opp", stresset og peste hele natten fram til Mandag formiddag.
Vi var bekymret for at det kunne være noe som ikke var kommet ut.
Veterinæren kunne etter en røntgenundersøkelse konstantere at alt var bra med henne, og at det ikke var mer som skulle ut. Årsaken til Charm,s uro var at hun selv følte det kunne være flere valper på gang.
Grunnen til dette er hennes store melkeproduksjon.
Så enda en gang kan vi være takknemmelige for at alt gikk bra. Som jeg stadig vekk påpeker, liv er ingen selvfølge. Slitsomt ja, mildt sagt både for Charm og oss.
Heldigvis fulgte vi vår veterinær,s råd om å ha is i magen, greide å beholde roen, og turde å følge vår egen magefølelse. Da vår veterinær ikke hadde vakt den helgen, kontaktet vi en annen veterinærklinikk, de mente vi burde kaste oss i bilen og komme med en gang!
En fødsel er alltid spennende, men også skremmende. Jeg må innrømme at jeg er utrolig stolt av Charm.
Hun er en fantastisk mor, hennes mor Fia var også slik. Morsrollen passet dem perfekt. Men nå er det slutt for Charm,s del. Dette er hennes siste kull.
Så nå får vi bare håpe at det fortsetter å gå bra, både med Charm og hennes babyer. Dixi får lov å ligge 2 meter unna, å se lengselsfullt på når Charm steller med valpene. Turbo må holde avstand en stund til. Hun har vel fått nok av "mannfolk" for en stund.
Flere bilder vil bli lagt ut etterhvert som de små begynner å ligne på noe annet enn våte ørkenrotter.
Neida, de er så søte så....                                                                                                   

1 kommentar:

  1. Kjempe gøy at Charm og Uno har blitt foreldre, regner med at dem er stolte begge to. Er vel to stolte besteforeldre der oxo tenker jeg. Skal bli veldig gøy og koselig å komme å besøke de 7 små og resten av gjengen.

    SvarSlett