torsdag 23. april 2009

USERIØSE OPPDRETTERE !!!

Når vi selv driver seriøst, bla ved å følge våre valper og "kjøpere" så godt vi kan blir enn ekstra frustrert når en selv blir utsatt for det jeg kaller useriøse oppdrettere !!
Jeg har bevisst ventet med å skrive noe om dette, da vi har ventet på "respons" fra vedkommende, men nå har det gått lang nok tid.!!
Vi kjøpte en valp 17/12-08. Forskudd på kr 3000,- ble satt inn på vedkommendes konto som avtalt, resten kr 7000,-skulle betales ved levering/henting. Vi hadde lange og hyggelige tlf samtaler, og mailet hverandre flittig. Alt virket ok. Vi skulle komme hjem til henne og se på valpene og foreldrene. Hun eide selv valpenes mor, og hadde også valpenes far hjemme hos seg (det var hennes mor som eide faren) !. Mor og datter er forøvrig naboer. Men så ble ting plutselig vanskelig-Hun (oppdretteren) var så sliten med 11 valper i huset, og hadde stadige unnskyldninger da vi skulle komme. Vi hørte ikke noe fra henne på en god stund, da hun plutselig ringte oss en kveld og lurte på om vi kunne møte henne på Gardemoen, da hun skulle levere en valp der dagen etter.
Selvfølgelig møtte vi henne på Gardemoen. Vi hadde jo betalt 3000 kr i forskudd, og turde ikke å vente lenger. Kjøpekontrakten besto av 4 løsark som var hentet fra NKK,s sider.
Ingen garantier, kun en "kontrakt" hvor det sto at stamtavle kommer.
Dette var som sagt den 17/12-08? Vi har sendt mailer og forsøkt å ringe henne gjentatte ganger. Hun svarte aldri på våre mailer. Hun tok tlf en gang, der hun ba om unnskyldning for at det hadde tatt tid. Men det var problemer bla med hannhundpapirene !!
Hun er nabo med sin mor som har hannhunden. Pluss en hel masse tøv hun kom med.
Vi kontaktet NKK, men de kan ingenting gjøre. Vi må henvende oss til forbrukerrådet !!
Men jeg kommer til å legge ut hele navnet og adressen hennes, samt navnet på hennes mor,s kennel om vi ikke hører noe ganske fort !!
Inntil da kan jeg fortelle at de bor i Rakkestad. Så en advarsel til dere alle som skal ut å kjøpe valp vil jeg si; Sjekk opp grundig med en eventuell raseklubb. Forlang å komme hjem til vedkommende for å se på valpene. Da får dere også et innblikk i hva slags hjem/miljø disse er vokst opp i. Bry dere ikke om rot i huset (dere kommer ikke dit som vaskehjelper). Men se på miljøet rundt mor/barn-valper. Be om referanser fra eventuelle tidligere valpekjøpere. Driver de seriøst, og har hatt kull tidligere, gir de gjerne referanser ! Blir det forlangt forskudd (noe som har vist seg å bli mer og mer vanlig) ta for all del godt vare på kvitteringen, og få bekreftelse på mottatt forskudd. Se også etter om valpene virker sunne og friske. Vet dere ikke hva dere skal se etter, ta med dere noen som vet og kan !
Fremfor alt, er dere usikre på rasevalget, og om dette er en rase som passer dere og deres livsituasjon, vil jeg anbefale da særlig førstegangskjøpere av valp/hund om å kontakte en hundeskole med godt rennome. Disse arbeider med all slags hunderaser daglig. og er vel de som kan hund. Selv vil jeg anbefale Oslo Hundeskole på det varmeste.
Det er SÅ LETT å falle for en søt liten valp, men det kan komme til å koste dere dyrt.
Men som sagt vær ikke godtroende. Om en "oppdretter" nekter dere å komme på besøk, men kan levere valpen på en parkeringsplass/bensinstasjon el, la det være. Er reiseveien veldig lang for å hente hjem DIN valp, kan den selvsagt sendes med fly ol-(da skal den være lang)! Men da har du/dere muligheter til å sjekke opp "oppdretteren" på mange andre måter.
Nå skal jeg vente en liten stund til for å se om og hva som skjer videre med MIN VALP og papirene på den. Nesten 5 mnd er lenge å vente på stamtavla !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar