torsdag 26. november 2009

Førjulstur med forviklinger

I dag var det tid for Turbo,s rabiesvaksine. Han stormet som vanlig inn til veterinæren i turbofart. Alle våre hunder blir overlykkelige når de kommer dit!? Mot normalt !!
Det var kun Dixi, schæferen vi hadde som satt på piggdekk da hun skulle dit. En annen forklaring på "hundenes glede" over å komme til veterinæren vår kan være at vi kombinerer dette ved å spasere rundt i Hønefoss med de-sosialisering-på fagspråket. Skal vi ut på en biltur på over en mil er alltid hundene med, som dere sikkert skjønner er de godt vant med bilturer. IKKE fordi de er ofte syke, men bare en svipptur ned til Jokern her er ca 7 km !
En annen som også tydeligvis trengte en sosialiseringstur, etter mange dager her hjemme i "skogkanten" er Oddemann. Han skulle bare en liten tur inn til Chrono foto og klokker.
Selv var jeg innom en annen forretning ved siden av-heldigvis-,da det kom et skikkelig BRAK. Det var Oddemann som snubla, og ble liggende langflat på gulvet. Med seg i fallet knuste han en stor glassmonter full av klokker og diverse! Rart folk stoppet opp og glodde ?
Hadde det vært et hull i gulvet....Som Chrono annonserer med har de et stort fokus på god service, det viste seg å være riktig !En vekter og innehaveren fikk han på beina igjen.
Odd,s bemerkning til vekteren var at: Du trodde det var innbrudd nå. Hvorpå vekteren svarte at innbruddstyver har ikke for vane å lage så mye støy !! Odd fikk heldigvis kun noen kutt i et par fingre, mens Chrono må sette opp ny monter...Men som de sa: Dette er bare glass-sant nok.
Resten av julegavene blir nok handlet i Oslo !
Inga og Izi var selvfølgelig også med til "storbyen". Izi fikk være med en tur inn i zoobutikken for å handle wom hundemat, og ny klosaks (den gamle knakk i to deler da jeg skulle klippe klørne på Turbo).
Her fikk Izi hilse på innehaverens dvergdachs, Isadora. En uredd liten sak.
Tror nok Izi var litt mer skeptisk-hehe.De var også like gamle.
Inga og Izi er to flotte tispevalper, men det er ikke uproblematisk med to valper på samme alder.
De er blitt veldig avhengig av hverandre, og søker heller sammen, enn til oss. Begge er glade og sosiale, men for oss blir det problematisk å skulle dressere to stykker.
Det beste for valpene og oss er å sette den ene på fôr. Det burde skje snarest, med tanke på at de nå er inne i sin aller mest lærerike periode" hvor ALLE inntrykk blir sugd opp som en svamp.
Så i løpet av et par dager bør vi få ut en annonse om fôrvert.
Ellers har vi fått noen herlige bilder av Caliber og Enorm. Takk skal du ha Helen.
Skriver mer etter at vi har vært på en ny "sosialiseringsrunde",denne gangen i Oslo !!
Skal ta meg en valium på størrelse med en hockeypukk først..
Kos dere med bilder av herlige hunder så lenge.


Caliber etter en skjønn dukkert

Enorm, herlig vinkling

Så avslappet som bare en e-mastiff kan bli

Caliber og Enorm i sitt eget kongerike

I Enorm,s fang sover pus trygt

Filosofen, som Helen så godt sier det

Enorm skuer utover landskapet-Se de flotte fargene på himmelen.

Hei søta, hvem er du ?

Skal vi leke gjemsel Isadora ?

Hvilket skonummer bruker du ?

Lille søte Isadora på 12 uker

Jeg fryseeer...

Søsteren min Inga går stort sett med nesa planta i bakken

2 kommentarer:

  1. Oj vad mycket fina bilder, av både vuxna och små Mastiffer;-) Jag är nyfiken på hur det gick i Lilleström! Hoppas Odds fingrar läker fort, han skulle haft lite "kådsalva";-)
    Kramar från Helén och pojkarna

    SvarSlett
  2. Heia :)
    Et flott innlegg, men stakkars Odd da :(
    Heldigvis gikk det bra med han, det kunne fort ha gått værre! Så bra at hundene ikke e redd for doktor dyregod :) Isildur skal få vaksine denne uken, og jeg regner med at han tar det med like stor ro som alt annet her i livet :D
    Tusen takk for valpeinfo og brev, man er aldri utlært og jeg fikk nyttige tips :D
    Ønsker dere en flott advent, uten knall og fall!
    Klæm fra Guro og gjengen.

    SvarSlett