torsdag 12. november 2009

Fortsatt Engelsk Mastiff oppdrett hos kennel Sormus...

Til glede for mange og irritasjon fra 4 stk har vi etter nøye vurderinger funnet ut at vi ønsker å fortsette en stund til med oppdrett av engelsk mastiff. Det at 4 stykker irriterer seg over det, gjør oss absolutt ingenting-årsak: De har overhode ikke peiling på e-mastiff, langt mindre avl og oppdrett.
Grunnen til at vi en stund vurderte å legge ned var vår egen alder og helse.Men er det en rase man kan ha og beherske, er det netopp engelsk mastiff, netopp med tanke på alder.
Tenker stadig tilbake på den gangen Odd fikk se en engelsk mastiff for første gang. Det var på Røa i Oslo, hos et ektepar i 80 årene ! Odd spurte hvordan de greide å håndtere en så stor hund i deres alder. Svaret deres var at de hadde hatt rasen før, og at de ikke greide å håndtere andre raser!
Det sier ikke lite om den engelske mastiffen.
Mye vann har rent ut i elva etter siste blogginnlegg (også kloakkvann)! Vannet er nå "bakteriefritt", så nå kan det drikkes igjen.
Valpene har reist en etter en til sine nye hjem.To tisper er igjen her, Inga og Izi. Skal en drive oppdrett må en jo ha materiale og bygge videre på. Alle som har hatt/har valper vet hva det krever av oppføgning. Det er IKKE nok med mat, vann, for deretter å bli gående i en "løpestreng hele dagen.! Den engelske mastiffen er riktignok en staselig og imponerende hund, men den skal ikke være et statussymbol. Så vi har kommet frem til at vi skal forsøke å finne gode (voksne denne gangen) fôrverter til Inga og Izi, ihvertfall en av dem.
Våre fôrvertavtaler er greie og rimelige å forholde seg til. Fôrverten/e må være utstillingsinntereserte.
Men det viktigste er at valpen/e kommer til trygge, gode og stabile hjem, hvor de virkelig er ønsket for deres egen skyld, og ikke blir ansett som erstatning for barn.
Ser at det er født e-mastiffvalper andre steder også. Jeg vil ønske dere alle lykke til med deres nye familiemedlemmer.
Til dere som har vært her og hentet deres valp, vil jeg takke for hyggelig bekjentskap, og min "magefølelse" sier meg at vi også denne gangen har funnet "rette foreldre til våre barn".
Skulle svart på en masse hyggelige mailer-får skylde på influensaen (godt å ha en unnskyldning-hehe), lover å svare så fort som mulig. Kos dere med noen bilder så lenge.



Fender, en flott og mektig gutt på 26 måneder.



Fender vokter over sine to labrador jenter, Boff og Bonnie.




Titt deg Inga


Gunda lurer nok på hva denne minimastiffen pønsker på.


Ivar Maximus hilser på "storesøster" Gunda.



Ivar og Gunda



Guro og Svein med lille-store Isildur.Håper ikke det tar for lang tid før vi møtes igjen.

Det er bare så deilig å holde disse myke og gode småtassene inntil seg.



To skrukkefjes agerer sporhunder.



Skal vi løpe fra a Inga ?


Inga i farta


Izi synes nok det ble kaldt på labbene.



Inga er nok den mest utforskende av dem foreløbig.

7 kommentarer:

  1. Hei
    Flott Rigmor ! Du treffer blink som en diplomat av rang. Bra for Mastiffene, og det er sikkert til glede for dem som er glade i mastiffen. Vi ønsker at dere fortsetter i mange mange år. Og jeg er en av dem.
    Flotte og søte bilder av store og små.
    Mvh Fender m/fam

    SvarSlett
  2. Härligt att höra att ni fortsätter! Det är väl bäst att ställa sig i kö på en hanvalp på en gång?!;-)
    Kramar från Helén, Caliber och Enorm

    SvarSlett
  3. Heisann.
    Kjempe mange fine bilder du har lagt ut, dem er jo bare helt skjønne..
    Hilsen alle oss på Kirkenær

    SvarSlett
  4. Heia :)
    Supert at dere, isteden for å la dere knekke av litt motgang, heller retter ryggen og fortsetter!! Man vet jo at noen "lever" for å lage intriger og misstemning, og da er dere jo snille som fortsatt gir dem noe å irritere seg på:D :D
    Ha en super dag!
    Klæm fra Guro, Isildur og resten av flokken.

    SvarSlett
  5. Sant det Guro. Det skal mer til en "litt motgang" for å knekke oss. Motgangen vi hadde virket mot sin hensikt-hehe. Vi har kommet frem til at vi fortsetter med vårt E-mastiff oppdrett så lenge vi mener vi har "godt materiale"å bygge på. Holder helsa, holder vi. Beklager å måtte skuffe dere 4 (dere vet selv hvem dere er ).Så blir det spennende å se hvem dere skal gjøre det vanskelig for (deres ord )neste gang.Synes faktisk litt synd på dere i deres "snevre lille verden".Sees vel på treffen i år også?

    SvarSlett
  6. Hei.

    lurer på om Dere fortsatt driver oppdrett? Har veldig lyst til å se på valper. Lurer også på hvorfor noen (4) har noe imot at dere har mastiffer. Det virker jo helt meningsløst.

    SvarSlett
  7. Hei, vi lurer på å anskaffe en hvalp av engelsk mastiff. Vi hadde alltid shsferhund hjemme. Men da jeg i 1998 kjøpte en Cao da serra da estrela, forstod jeg hva skikkelig hund var. Men nå kan jeg ikke ha en så aktiv hund som den rasen. Vi hadde fine turer i skog og mark ofte bare med pressenning og sovepose. Men nå er jeg dårlig til bens, men har 2.5 mål tomt og bor i landlige omgivelser.
    Driver dere fortsatt oppdrett av rasen? Og har dere hvalper? Ønsker meg en hannhvalp.
    Om dere ikke har, kan dere anbefale andre oppdrettere,?
    Mvh. Ulf Carl Finnes

    SvarSlett